Workshop Backbends @ YOC

zaterdag 6 juni van 14.30-17.00

‘Let go of fear and step into courage!’

Word je een beetje bang van het woord ‘backbends’ (yogahoudingen waarbij je achterover buigt) of wil je gewoon met wat meer gemak en comfort een achterovertuiging uitvoeren? Dan is deze workshop iets voor jou!

Velen van ons bang zijn een beetje bang om achterover te buigen, zelfs de meest geroutineerde yogi’s. Als we naar onze dagelijks leven kijken, is dat ook niet zo gek, we besteden immers veel tijd aan ‘vooruit bewegen’. Daarom alleen al is het zinvol om te aarzelen om je lichaam in de tegenovergestelde richting te bewegen.

Backbends hebben echter veel voordelen. Ze stimuleren het centrale zenuwstelsel, het immuunsysteem, vergroten de mobiliteit in de wervelkolom, openen de heupen, versterken en stretchen de benen. Andere voordelen zijn het masseren van de vitale organen en klieren en het losmaken van de gewrichten. Backbends verhogen het energieniveau en verminderen de spanningen die in de spieren zijn opgeslagen. Mentaal kunnen ze ons leren moedig te zijn en onze angsten los te laten.

Om de voordelen van onze backbends volledig te benutten, zullen we in deze workshop de basistechniek onder de loep leggen. We werken aan het stretchen en ‘openen’ van de stramme gebieden in ons lijf die onze backbends beperken, namelijk de quadriceps, psoas, bovenrug en schouders.

We kijken naar de uitlijning in backbends door te werken met de juiste positionering van heupen en schouders, om zo meer ruimte en gemak te creëren. Deze workshop is ontworpen om je backbends veiliger en efficiënter te maken. Op die manier kun je optimaal genieten van de fysieke en mentale voordelen van deze houdingen.

Voor niveau All Levels – Verkennen

Lesgever

Alexander

Wanneer

06-06-2020 van 14.30 tot 17.00

Prijzen

€ 35,- voor de workshop van 2,5 uur

€90,- indien je voor de drie workshops
met Alexander inschrijft.
Kies de juiste optie in het overzicht.

Betaalinfo

Om je plaats te bevestigen mag je online
registreren. Klik op ‘Registreer nu’ onderaan
deze pagina en je wordt doorgelinkt naar ons
online registratie- en betaalsysteem. Je kunt
op verschillende manieren afrekenen, dus
je hoeft niet over een Credit Card te beschikken.

Locatie

Deze workshop gaat door bij YOC Zuid. De deuren openen 20 minuten voor aanvang van de workshop.

YOC ZUID Oudescheldestraat 16
9000 Gent

Dichtbij parkeren in parking Zuid en Reep of
goedkoper in parking Sint-Pietersplein.
Beste met de fiets of openbaar vervoer!

Wegbeschrijving

Registreer nu